Εναλλακτικά Μουσεία

Ασυνήθιστα Μουσεία

Όταν η λέξη μουσείο ηχήσει στα αυτιά μας, οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φέρνουν συνήθως στο μυαλό τους ένα μουσείο ιστορίας. Ένα μουσείο το οποίο θα εκθέτει την εξέλιξη του συγκεκριμένου λαού σε βάθος χρόνου, ξεκινώντας απο τα πανάρχαια χρόνια, καταλήγωντας στην σύγχρονη και μοντέρνα εποχή. Σε ένα μουσείο περιμένει κάποιος να δει αρχαιολογικά ευρήματα από τη ζωή των αρχαίων προγόνων, ή ”ενθύμια” πολέμου από τους διάφορους πολέμους που ενεπλάκη η χώρα.

Υπάρχουν όμως και μουσεία με εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Μουσεία πρωτότυπα, μουσεία σπάνια και ασυνήθιστα. Ετοιμαστείτε να συναντήσετε ένα αλλιώτικο περιβάλλον. Θα εκπλαγείτε!

Τι σας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούσετε τις λέξεις μολύβι, βόλος, κούκλα, παγωτό, κολλάρο του σκύλου; Μήπως όλα αυτά σας ακούγονται σαν απλά αντικείμενα; Το πιθανότερο είναι πως ναι. Εκτός βέβαια αν αφήσετε λίγο τη φαντασία σας να δουλέψει, ακριβώς όπως κάποιοι την εκμεταλλεύτηκαν δημιουργώντας εκθεσιακούς χώρους αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Αν κάποιος σας έλεγε πως υπάρχουν μουσεία που φιλοξενούν αποκλειστικά όλα τα αντικείμενα που προαναφέραμε πιό πάνω, θα τον πιστεύατε; Αν όχι, σκεφτείτε το ξανά! Σας προετοιμάσαμε πως πρόκειται να εκπλαγείτε!

Μέσα από τη σελίδα μας θα ανακαλύψετε διάφορα εναλλακτικά μουσεία, που πολλοί ούτε που φαντάζονταν πως υπήρχαν. Αν είστε δύσπιστοι, αφιερώστε λίγο μόνο χρόνο για να ανακαλύψετε πρωτοποριακά μουσεία σε κάθε γωνιά της γης. Πέραν λοιπόν των συνηθισμένων μουσείων, υπάρχουν και πολλά εναλλακτικά μουσεία τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αυξάνοντας την περιέργεια του επισκέπτη για να τα επισκεπτεί. Μουσεία για όλα τα γούστα, ικανά να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό άνθρωπο στη γη. Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν πρόκειται να μείνει ασυγκίνητος.

Εξάλλου, τα εναλλακτικά μουσεία παρουσιάζουν αυξανόμενη τάση καθώς κάθε περιοχή ή πόλη που τα στεγάζει, φιλοδοξεί να προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές αναμνήσεις που δε μπορεί να βρει πουθενά αλλού. Τα ενναλλακτικά μουσεία συνδυάζουν την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την αποκλειστικότητα, με σκοπό να προσφέρουν στον επισκέπτη εικόνες που θα τον συγκινήσουν.

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε μερικά από αυτά.

 

Comments are closed.