Μουσεία στην Αγγλία

Η Αγγλία είναι μία από τις χώρες, η οποία προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό εναλλακτικών μουσείων, αρκετά απο τα οποία είναι αρκετά πρωτότυπα. Οι δημιουργοί τους φαίνεται να είχαν αρκετή έμπνευση, κι εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε με την παρουσία μας. Βέβαια, με το τέλος της επίσκεψής μας θα αντιλήφθούμε ότι όντως άξιζε τον κόπο.

Ώρα λοιπόν να ανοίξουμε τις πόρτες των μουσείων αυτών.

Μουσείο Κολλάρων του Σκύλου, Λιντς (Dog Collar Museum)

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Τα ξεχωριστά αυτά τετράποδα, έχουν πλέον ένα μουσείο αφιερωμένο σε αυτά. Εδώ θα συναντήσετε δεκάδες ιστορικά κολλάρα για κυνηγόσκυλα, αλλά και κάποια πιο μοντέρνα. Μάλιστα, κάποια από αυτά χρονολογούνται μέχρι και πέντε αιώνες πριν.

Μουσείο Μαγείας, Κορνουάλη (Museum of Witchcraft)

Σαν παιδιά, σε όλους άρεσε το κυνήγι μαγισσών, όσο τρομακτικό και να ήταν. Εδώ θα συναντήσετε τα μυστικά υλικά που χρησιμοποιούσαν οι μάγισσες της εποχής, βιβλία και συστατικά για ξόρκια, και διάφορα φίλτρα. Για τους πιο τολμηρούς, το μουσείο διοργανώνει βραδιές με κεριά στο ταξίδι της εξερεύνησης του κόσμου των μαγισσών.

Μουσείο Μολυβιών, Κεσουικ (Derwent Pencil Museum)

Κι όμως, ένα τόσο συνηθισμένο αντικείμενο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και έχει το δικό του μουσείο. Το Κέσουικ είναι περιοχή, στην οποία γραφίτης εξορύσσεται και χρησιμοποιείται για την δημιουργλια μολυβιών. Στο μουσείο θα συναντήσετε μια τεράστια ποικιλία μολυβιών. Παράλληλα, μπορείτε να δείτε τη μυστική συλλογή μολυβιών του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά και να θαυμάσετε το μεγαλύτερο χρωματιστό μολύβι του κόσμου, μήκους 8 μέτρων, το οποίο κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες.

Σπίτι των βόλων, Ντέβον (House of Marbles)

Αυτό το μουσείο φιλοξενεί τμήματα αγγειοπλαστικής, μαρμάρου και γυαλιού. Βεβαίως, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τη διαδικασία που ακολουθείτε για την κατασκευή των βόλων οι οποίοι αποτελούν λατρεία εκατομμύριων παιδιών.

Αξίζει να επισκεπτείτε και την αίθουσα παιχνιδιών του μουσείου. Οι αναμνήσεις που θα ξυπνήσουν απο την παιδική ηλικία θα είναι σίγουρα πολλές!

 

Comments are closed.