Μουσεία στην Ασία

Συνεχίζουμε το ταξίδι περιήγησης και μεταφερόμαστε τώρα στην ασιατική ήπειρο, όπου θα σας συστήσουμε μερικά από τα πολλά σπάνια μουσεία.

Μουσείο Noodles, Ικέδα-Σίι, Ιαπωνία (Momofuku Instant Ramen Museum)

Τα noodles αποτελούν την αγαπημένη επιλογή πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καθώς είναι μια γρήγορη, πρακτική και νόστιμη λύση. Ακόμη μία καθημερινή τροφή, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, κατάφερε να φιλοξενηθεί σε μουσείο. Εδώ μπορείτε να διασχίσετε τους διαδρόμους του μουσείου, καθώς χαζεύετε τα αμέτρητα κουτιά noodles που απλώνονται μπροστά σας. Για όσους έχουν σπουδάσει, σίγουρα θα ξυπνήσουν αναμνήσεις από την φοιτητική τους εποχή.

Προεδρικό Μουσείο και Βιβλιοθήκη, Μανίλα, Φιλιππίνες (Presidential Museum and Library)

Αυτός ο χώρος αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς των Φιλιππίνων. Η πολιτική ιστορία της χώρας είναι πολύ πλούσια κι εδώ ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλά έργα τέχνης όπως γλυπτά, πορτρέτα των προηγούμενων προέδρων, και αντίγραφα επίσημων ιστορικών αρχείων. Αν το μουσείο αυτό σας έχει τραβήξει την προσοχή αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα να το επισκεφθείτε, σας έχουμε καλά νέα. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο μουσείο διαδικτυακά, αφού προσφέρει εικονική περιήγηση.

Απαγορευμένη Πόλη – Μουσείο Παλατιών, Πεκίνο, Κίνα (Forbidden City – The Palace Museum)

Η άλλοτε ”Απαγορευμένη Πόλη” έχει πλέον ανοίξει τις πύλες της φιλοξενώντας χιλιάδες επισκέπτες. Καθώς πρόκειται για μια ολόκληρη πόλη, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν ιστορικές τοποθεσίες, γραφικά πάρκα, εμπορικά κέντρα, μουσεία και θέατρα που βρίσκονται στην περιοχή. Επιπρόσθετα, το μουσείο διοργανώνει πολλές εκθέσεις κατά διαστήματα. Μια από τις εκθέσεις για παράδειγμα παρουσιάζει το κιν, το οποίο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μουσικά όργανα της Κίνας. Το μουσικό αυτό όργανο αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στην παραδοσιακή κουλτούρα της χώρας και χρησιμοποιείται σε διάφορες τελετές.

Βιετναμέζικο Γυναικείο Μουσείο, Ανόι, Βιετνάμ (Vietnamese Women’s Museum)

Το μουσείο αυτό προβάλλει τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στο Βιετνάμ. Εδώ θα δείτε εκατοντάδες αντικείμενα, τα οποία δείχνουν τη σημαντικότητα της γυναίκας και τον ρόλο της στις τέχνες και την οικογενειακή ζωή. Επίσης οι θεματικές εκθέσεις που διοργανώνει το μουσείο επιδεικνύουν τις αλλαγές και την ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Comments are closed.