Μουσεία στην Ευρώπη

Η Ευρώπη είναι μία ήπειρος, η οποία μπορεί να χαρίσει απλόχερα πολλές εικόνες σπάνιας ομορφιάς στον επισκέπτη. Τα πολλά κράτη που ανήκουν στην Ευρώπη συνθέτουν το παζλ της Γηραιάς Ηπείρου. Η διαφορετικότητα της κάθε ευρωπαϊκής χώρας επιτρέπει στον ταξιδιώτη να επιλέξει έναν από τους πάμπολλους ειδυλλιακούς προορισμούς με τον καθένα να προσφέρει διαφορετικές συγκινήσεις.

Βέβαια, τα μουσεία δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την ιστορική αυτή ήπειρο. Η στήλη μας θα σας παρουσιάσει μερικά απο τα πολλά που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Μουσείο Μεταξιού, Σουφλί (Θράκη), Ελλάδα (Silk Museum)

Στο αρχοντικό αυτό μπορείτε να μάθετε όλα τα στάδια που ακολουθούνται για την δημιουργία μεταξωτών, ενώ θα μάθετε την ιστορία για το πώς η περιοχή εξελίχθηκε ση σημαντικο κέντρο παραγωγής μεταξιού στην Ελλάδα.

Μουσείο Χωρισμού, Ζάγκρεμπ Κροατία (Museum of Broken Relationships)

Αυτό το αλλόκοτο μουσείο αποτελεί στην ουσία έναν εκθεσιακό χώρο αφιερωμένο σε ιστορίες αγάπης, με άδοξο όμως τέλος. Εδώ θα δείτε προσωπικά αντικείμενα, τα οποία απομένουν από πρώην εραστές, καθώς θα διαβάζετε την ιστορία αγάπης του ζευγαριού. Πολλές απο τις ιστορίες είναι θλιβερές, ικανές να συγκινήσουν και τους πιο δυνατούς.

Μουσείο Υπονόμων, Παρίσι, Γαλλία (Sewer Museum)

Όσο εκκεντρικό και παράδοξο ακούγεται, αυτό το μουσείο υπάρχει όντως. Αν είστε λάτρεις των ταινιών τρόμου, πολύ πιθανόν να σας ενθουσιάσει.

Μουσείο Τυριών, Άμστερνταμ, Ολλανδία (Cheese Museum)

Μία απο τις αγαπημένες διατροφικές συνήθειες του κάθε ανθρώπου, το τυρί, έχει ένα ολόκληρο μουσείο που υποκλίνεται στο μεγαλείο του. Στο μουσείο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τυριών. Για όσους λιγουρεύονται, μπορούν να δοκιμάσουν.

Μουσείο Σοκολάτας, Βαρκελώνη, Ισπανία (Chocolate Museum)

Ο γλυκός πειράσμός που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, η σοκολάτα έχει κι αυτή το δικό της μουσείο. Εδώ θα μάθετε την ιστορία της σοκολάτας, πώς δημιουργείται, αλλά και γιατί έχει διαφορετική γεύση αναλόγως της περιοχής όπου φτιάχνεται. Παράλληλα, μπορείτε να θαυμάσετε τα γλυπτά φτιαγμένα από σοκολάτα.

 

Comments are closed.