Μουσεία στις Η.Π.Α και το Απίθανο Μουσείο στο Μεξικό

Ώρα για ένα μακρινό ταξίδι και ευκαιρία να μεταφερθούμε στην άλλη γωνιά του πλανήτη.

Εδώ θα εξερευνήσουμε μερικά από τα σπάνια μουσεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά και ένα ασυνήθιστο και πρωτοποριακό μουσείο στο Μεξικό, βγαλμένο από ταινία.

Ίσως σε αυτό το σημείο μα μην πιστεύετε τι διαβάζουν τα μάτια σας, ή να αναρωτίεστε αν όλα αυτά τα παράξενα μουσεία που σας παρουσιάζουμε υπάρχουν στ’ αλήθεια. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ψάξαμε αρκετά για να σας παρουσιάσουμε τα πιο παράξενα. Εξάλλου μην ξεχνάτε, σας υποσχεθήκαμε ότι θα εκπλαγείτε.

Μουσείο Συρματοπλέγματος, Κάνσας (Barbed Wire Museum)

Θα είμαστε ειλικρινείς, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την ουσία του μουσείου αυτού. Αν όμως σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το επισκεφθείτε. Εμείς απλά το αναφέρουμε, για όσους ψάχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Starbucks, Σιάτλ (Original Starbucks)

Ο αγαπημένος καφές εκατομμυρίων ανθρώπων έχει τον δικό του χώρο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Σιάτλ είναι η γενέτειρα του διάσημου αυτού καφέ. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε κάποια αναμνηστικά, αλλά και να απολαύσετε τον καφέ Pike Place Reserve, ο οποίος προσφέρεται αποκλειστικά μόνο σε αυτό το κατάστημα. Εδώ, ο επισκέπτης θα κατανοήσει πώς ένα σπίτι μπορεί να προσαρμοστεί στον περιβάλλοντα χώρο, τηρώντας τις αρχές της αισθητικής.

Taliesin West, Σκοτσντέιλ, Αριζόνα

Για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, το οίκημα αυτό αξίζει μια επίσκεψη. Σε αυτό το σπίτι, ο μετέπειτα διάσημος αρχιτέκτονας Φράνκ Λόιντ Ράιτ έκανε πειράματα αρχιτεκτονικής, καθώς άλλαζε συνεχώς το σπίτι δοκιμάζοντας καινούργιες ιδέες και μερικές από τις εμπνεύσεις του.

Υποθαλάσσιοο Μουσείο, Κανκούν, Μεξικό (Underwater Museum)

Ένα μουσείο, το οποίο μας έχει αφήσει πραγματικά άφωνους! Αναμφισβήτητα ο δημιουργός του είχε τεράστικα έμπνευση. Αποτελεί το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο μουσείο στον κόσμο. Βέβαια, για να μπορέσει κάποιος να το επισκεφθεί χρειάζεται μαθήματα κατάδυσης, αφου το μουσείο βρίσκεται ουσιαστικά στον βυθό της θάλασσας. Για τους λάτρεις του αθλήματος, που ψάχνουν και κάτι διαφορετικό, θα θαυμάσετε πάνω απο 400 φιγούρες καθώς κολυμπάτε στα γαλανά νερα του Κανκούν.

 

Comments are closed.