Μουσεία στο Εδιμβούργο

Το Εδιμβούργο αποτελεί μια πόλη βγαλμένη απο παραμύθι. Εξάλλου, πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που την αποκαλούν παραμυθούπολη. Πέραν της γραφικότητας και της μεθυστικής ομορφιάς της πόλης, αλλά και των πολλών αξιοθέατων που απλόχερα χαρίζει, το Εδιμβούργο στεγάζει και πολλά εναλλακτικά μουσεία, για επισκέπτες με διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Ας εξερευνήσουμε λοιπόν μερικά από αυτά τα ανεπανάληπτα μουσεία.

Εθνικό Μουσείο Σκωτίας (National Museum of Scotland)

Αν και κάποιος πιθανόν να περιμένει να συναντήσει ιστορικά και αρχαιολογικά εκθέματα, εδώ ο επισκέπτης θα βρει πολύ περισσότερα απο αυτά. Το μουσείο φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εκθεμάτων, ικανών να συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους. Το μουσείο καταρτίζεται σε διάφορα τμήματα και, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί ομοιώματα ζωικού βασιλείου και δεινοσαύρων, εκθέματα φυσικής και επιστήμης, ιατρικής, ορυκτών και πολύτιμων λίθων, τμήμα καλών τεχνών, ενώ για τους λάτρεις της αεροπορίας υπάρχει σχετικό τμήμα.

Μουσείο του Σκοτς Ουίσκι (Scotch Whisky Experience)

Απο το εθνικό μουσείο θα μεταφερθούμε στο ”εθνικό ποτό” των Σκωτσέζων, το ουίσκι. Σε αυτό το μουσείο θα περιηγηθείτε ανάμεσα στα βαρέλια και θα μάθετε τα μυστικά της δημιουργίας του ουίσκι. Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα από τα εκλεκτά ουίσκι που προσφέρει το μουσείο.

Μουσείο του Συγγραφέα (Writers’ Museum)

Για τους λάτρεις της ποίησης και της λογοτεχνίας, αυτό το μικρό σπιτάκι θα τους προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Το οίκημα αυτό έχει μετατραπεί σε μουσείο, το οποίο φιλοξενεί χειρόγραφα, πορτραίτα και προσωπικά αντικείμενα διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο Ρόμπερτ Μπερνς, ο Σερ Γουόλτερ Σκοτ, και ο Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον.

Camera Obscura

To Camera Obscura προσελκύει κυρίως νεαρούς. Όσοι ενήλικες όμως το έχουν επισκεφθεί, έμειναν κατενθουσιασμένοι. Μεταξύ άλλων, θα περιπλανηθείτε σε δωμάτια με πολλές οφθαλμαπάτες, δωμάτια που θα ”παίξετε με το φως”, θα ανακαλύψετε πώς φαίνεστε πίσω απο μια θερμική κάμερα, ενώ οι διάφοροι καθρέφτες θα αλλάξουν την εμφάνισή σας για λίγο.

Στην εκθεσιακή του αίθουσα, οι έμπειροι ξεναγοί εξηγούν τα μυστικά της παρακολούθησης μέσω δορυφόρου. Η 360 μοιρών κάλυψη της πόλης μέσω του δορυφόρου, θα σας χαρίσει εικόνες που θα χαραχτούν βαθιά μες το μυαλό σας.

 

Comments are closed.